Tjäna pengar på e-sport

Börja med att starta din egen livestream och streama e-sportspel online. En av dagens mest uppenbara inkomstkällor inom e-sport sker nämligen genom mediekanaler och streaming på Twitch.

Efterfrågan på att titta på spel blir allt större för varje dag och åskådarna blir allt mer erfarna och kunniga. Att streama innehåll är dessutom enkelt. Det enda du behöver är en dator som klarar av de nyaste spelen, en snabb bredbandsuppkoppling, mikrofon och hörlurar, samt mjukvara som exempelvis Xsplit broadcaster. Du behöver även registrera ett konto på Twitch för att kunna streama ditt innehåll. Det är inte svårare än så och det hela sker inom ett par minuter.

Hur gör man innehållet attraktivt?

Även om du inte är en skicklig e-sportare kan du fortfarande skapa underhållande innehåll i din kanal och det är underhållningen som skapar följare. Om du är intressant och rolig är chansen stor att du kommer få fler följare än om du bara diskuterar allmänt om spelet i fråga. Du kan även öva upp dina färdigheter och bli en skicklig spelare inom e-sport. Skulle du lyckas bli inbjuden till en känd grupp av spelare ökar din popularitet den vägen. Det finns alltså några olika sätt att gå tillväga när det gäller e-sport men vem vet – du kanske hittar en egen väg?

Betta på e-sport

Detta är ju ett sätt att tjäna pengar som växer. Det finns ju vissa problem då det ofta är ganska förutsägbart vem som vinner i längden. Men detta utvecklas. Förslagsvis kollar du upp bonus nyheter för att få testa på spel på e-sport om pengar.

Kommentera e-sport

En ytterligare inkomstkälla kan vara att du kommenterar e-sport via din egen kanal på Twitch eller YouTube. Det kan även vara bra att ha en webbkamera inkopplad till datorn så att de som följer dig kan se dina ansiktsuttryck, reaktioner och så vidare. Att kommentera spel kräver inte att du själv spelar. Du kan tjäna pengar på e-sport via många olika sätt och i denna artikel har vi gått igenom några av dem. Det behöver inte betyda att dessa exempel är de bästa för dig men det kan ge en fingervisning på hur du kan gå tillväga. Det finns mer än bara ett sätt att tjäna pengar.