Kända svenska e-sportare

E-sporten är en datorbaserad sport som har vuxit enormt under de senaste åren. Detta är ett fenomen som startade i Sydkorea under 90-talet och som sedan har spridit sig världen över med en enorm fart.

Sverige har satt sig själva på kartan inom ämnet och har många riktigt duktiga och framgångsrika e-sportare just nu. I de stora turneringarna är det ofta en jämn kamp mellan sydkoreanerna och svenskarna och ganska ofta slutar det med seger för Sverige. Dessa e-sportare har blivit miljonärer på sitt spelande då prispengarna ofta ligger på väldigt höga belopp. Vem kunde tro att Sverige hade så många duktiga e-sportare gömda i de svenska skogarna?

Ludwig ”Zai” Wåhlberg

En av de svenska e-sportarna som ligger i den absoluta toppen är Ludwig ”Zai” Wåhlberg. Han började spela ganska tidigt och blev mycket framgångsrik väldigt tidigt. Idag är ”Zai” 21 år gammal men år 2012, då han tog hem segern i DreamHoN, var han endast 14 år. Efter detta har han hoppat mellan olika lag inom e-sporten och hans insatser har alltid lett till stora framgångar för de lag han har varit involverad i. Det lag som han har spelat längst i är Team Secret. Efter en tid med Team Secret lämnade han laget för att slutföra sin gymnasieutbildning.

Gustav ”s4” Magnusson

Gustav ”s4” Magnusson är en annan svensk stjärna på e-sports-himlen. Gustav ”s4” Magnusson spelar just nu i laget Evil Geniuses. s4 började med att tävla i Heroes of Newerth och har även han sedan dess spelat i många olika konstellationer och lag. Han har varit med länge i den här branschen och hade i april 2017 lyckats skrapa ihop en förmögenhet på cirka 11 miljoner kronor på sitt e-sportande. Han har dessutom kammat hem ett antal olika utmärkelser, bland annat ”Best Ganker”, ”Best Play”, ”Best Captain/Drafter”, ”Best Mid Solo” och ”Team of the Year ” med laget Alliance år 2013.